Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013!


Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013


“Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει ένα από τα τελευταία αστικά παραλιακά μέτωπα στη νότια Ευρώπη που δεν έχει εγκλωβιστεί από κάποια γιγάντια μαρίνα. Αντιθέτως, τα ξύλινα καΐκια εξακολουθούν να αρμενίζουν στον ήσυχο κόλπο, ενώ μονοπάτια ιχνογραφούν το ελικοειδές παραλιακό μέτωπο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, περίπου 320 μίλια βόρεια -κι έναν ολόκληρο κόσμο μακρύτερα- από τη χαοτική Αθήνα”, αναφέρει χαρακτηριστικά το National Geographic, το οποίο κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των 20 κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών του κόσμου για το 2013.Και το κείμενο του συντάκτη του περιοδικού συνεχίζει: “Παρά το γεγονός ότι η κρίση του ευρώ έχει προκαλέσει κύματα της δυσαρέσκειας, είναι τα παλιές λαϊκές αγορές γεμάτες ώριμα φρούτα και φρέσκα βαρέλια φέτα, που συμβολίζουν αυτήν την πόλη. Μεταξύ κειμηλίων της Βυζαντινής και της Οθωμανικής εποχής βρίσκονται γκαλερί τέχνης, μποέμ νυχτερινά κέντρα, και hot εστιατόρια, όλα μέρος της νεανικής (περίπου 50% εκατό του πληθυσμού), do-it-yourself κουλτούρας της πόλης. “Οδηγούμαστε από την αισιοδοξία μας και τη θετική ενέργεια για ένα νέο τρόπο ζωής που αγκαλιάζει την κληρονομιά μας’, λέει η Βίκυ Παπαδημητρίου, απόφοιτη πανεπιστημίου, που βοήθησε στην εκστρατεία της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014”.


Στο σχετικό άρθρο περιλαμβάνονται, επίσης, χρηστικές πληροφορίες για το τι μπορεί κανείς να δει στη Θεσσαλονίκη, πού να φάει, τι να αγοράσει, τι να παρακολουθήσει πριν φύγει.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στο σχετικό κατάλογο του National Geographic περιλαμβάνονται- μεταξύ άλλων η Κριμαία, η Μασσαλία, η Ραβέννα, η αρχαία Γέρασα στην Ιορδανία, το Μπόντο στη Νορβηγία, το Βαλπαραΐζο στη Χιλή, το Κιότο στην Ιαπωνία, το Μαλάουι, η Ουγκάντα κ.ά.Πηγή: traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου