Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ένα Mini Review για το Halo 4

Το παιχνίδι που θα σου θυμίσει γιατί πρωτοξεκίνησες να περνάς τα βράδια σου με ένα first-person shooter παιχνίδι.


Τη Δευτέρα έφυγα στις 6 από τη δουλειά. Την Τρίτη και την Τετάρτη στις 7. Το κινητό βρισκόταν σε κάποια άκρη του σπιτιού, η προβολή του κυριακάτικου Homeland πήρε αναβολή για τα τέλη της εβδομάδας και οποιοδήποτε άλλο σχέδιο εξόδου ή κοινωνικής επίσκεψης απορρίφθηκε. Το απόγευμα της Δευτέρας που ξεκίνησα να παίζω την έβδομη κατά σειρά κυκλοφορία της σειράς Halo, που κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου, δεν περίμενα να κυλήσει έτσι η βδομάδα. Το βράδυ της Δευτέρας άλλαξα άποψη. Γιατί αυτό που είχα μέσα στην κονσόλα του Xbox 360, θα έπρεπε να πωλείται στα ενεχυροδανειστήρια σε τιμή χρυσού.


Ξεκίνησα παίζοντας campaign. Έχοντας αρκετό καιρό να έχω οποιαδήποτε επαφή με την σειρά Halo. Εξ ου και κάποια πράγματα στην πλοκή δεν μου κόλλαγαν. Κάποιες φυλές δεν τις είχα ξανακούσει. Αλλά δεν με ενδιέφερε και φοβερά. Το cryopod του Master Chief ήταν εκεί, η Cortana ψιθύριζε στο αυτί του από την πρώτη στιγμή και τα cinematics προμήνυαν μεγαλειώδη χαρτογράφηση και σκηνικό. Δεν θέλεις κάτι άλλο στα 5 πρώτα λεπτά που πιάνεις στα χέρια σου ένα παιχνίδι.


Δεν θα αναφερθώ πολύ στην πλοκή και για να μην σου χαλάσω την έκπληξη αλλά και κυρίως για να ανακαλύπτεις σιγά σιγά την εξέλιξη είτε είσαι από τους φανατικούς της σειράς Halo είτε αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που θα δοκιμάσεις. Αρκεί μόνο να σου πω ότι οι Covenant επιστρέφουν αγριεμένοι ενώ εντάσσονται στο gameplay αρκετοί νέοι εχθροί.


Ο εχθρός

Οι κεντρικοί εχθροί είναι οι Prometheans, με νέες τάξεις αντιπάλων όπως οι Promethean Knights, οι Crawlers και οι Watchers να μπαίνουν στο παιχνίδι. Οι Crawlers είναι ο πιο έυκολος στόχος οπότε αξίζει να ξεμπερδεύεις γρήγορα, πριν περάσεις στους άλλους. Οι Knights είναι ψηλοί και πολύ γρήγοροι οπότε θα σου σπάσουν αρκετά τα νεύρα ουκ ολίγες φορές.


Πρέπει να βρεις γρήγορα ποια είναι εκείνα τα όπλα που είναι ικανά να τους εξουδετερώσουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Το μυστικό όμως είναι να εξουδετερώσεις τους ιπτάμενους Watchers γρήγορα, μιας και είναι εκείνοι που θεραπεύουν συνεχώς τους Knights. Χωρίς τους Watchers οι Knights θα είναι ευκολότερη λεία. Τους Covenant τούς ξέρεις από τα προηγούμενα Halo. Βαρετοί τύποι.


Τα όπλα

Το ότι έχουμε νέους εχθρούς σημαίνει φυσικά ότι στο gameplay εντάσσονται άπειρα νέα όπλα. Καλά, όχι άπειρα. 7 νέα όπλα, τα οποία θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις. Κι όπως σε όλα τα παιχνίδια, ο καθένας έχει το αγαπημένο του κι εκείνο που θεωρεί πιο αποτελεσματικό. Εγώ θα σου δώσω απλά μερικές ιδέες. Τα νέα grenades, τα “pulse grenades”, είναι σαφώς πιο αποτελεσματικά από τις απλές χειροβομβίδες που θα βιάζεσαι να ξεφορτωθείς. Το μόνο κακό είναι ότι αργούν να πυροδοτηθούν αν δεν τα πυροβολήσεις.


Από όπλα έχουμε τα “Scattershot”, “Suppressor”, “Lightrifle”, “Incineration cannon”, “Binary rifle” και “Boltshot”. Προσωπικά μου αγαπημένα τα Supressor και Cannon. Το ένα για την αίσθηση “Rambo” στο παιχνίδι και το άλλο για μαζικές καταστροφές και για να διαλύεις οτιδήποτε ίπταται. Το Boltshot είναι μικρό και ξενέρωτο αλλά αν είσαι καλός στο σημάδι (ελλείψει πολλών πυρομαχικών), είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό.


Τα οχήματα

Θα περάσεις πολύ ωραία με όλα από αυτά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η πιο χαλαρωτική και fun πλευρά του παιχνιδιού να οδηγείς ένα από τα οχήματα και να σταματάς απλά για να διαλύσεις μερικούς μερικούς. Αν και μόνο χαλαρωτική δεν λες την ανδρεναλίνη όταν προσπαθείς να οδηγήσεις ένα Ghost ανάμεσα σε έναν κόσμο που καταρρέει. Ή όταν πρέπει να παρακάρεις διαρκώς το Warthog γιατί νιώθεις σφαίρες να δονούν το χειριστήριό σου και πρέπει να πιάσεις το machine gun να ασχοληθείς με τους ενοχλητικούς. Η απόλυτη εμπειρία όμως είναι όταν ανέβεις στο “Mantis”.


Μία πελώρια μηχανή που θα βρεις τόσο στο campaign όσο και στα multiplayer. Το δάχτυλο θα μείνει κολλημένο στο Rocket Launcher το οποίο έχει τεράστια δυναμική όσο θα επελαύνεις. Κι αν ξεφύγει κάποιος κι έρθει κοντά σου, δίνεις μια γερή κλωτσιά στο έδαφος και όλα τριγύρω γίνονται σκόνη.

Το Multiplayer

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα αλλά θα το κάνω. Και αυτά που διαβάζω υπόσχονται τεράστιο experience. Για πρώτη φορά οι χάρτες στο multiplayer δεν βασίζονται σε εκείνους του campaign αλλά έοχυν οικοδομηθεί εξ αρχής για το ανταγωνιστικό gameplay του multiplayer. Τα “game types” στο Multiplayer πολλά. Ίσως πάρα πολλά μιας και θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε Infinity Slayer, Big Team Infinity Slayer, Regicide, Oddball, Capture the Flag, Flood, Dominion, Extraction, King of the Hill, Team Slayer Pro και SWAT. Θα χαθείς αλλά θα βρεις αυτό που γουστάρεις.


Το customization

Αν είσαι αρκετά έμπειρος στα Halo θα απολαύσεις ιδιαίτερα αυτή την παράμετρο μιας και μπορείς να χτίσεις τον παίκτη σου με οπλικά και αμυντικά συστήματα κατά βούληση. Να επιλέξεις εσύ ποια θα είναι τα δυνατά και ποια τα αδύναμα σημεία του. Όσο θα ανεβαίνεις στο ranking θα έχεις ακόμα μεγαλύτερες επιλογές, ενώ κάθε μήνα νέοι χάρτες και άλλες καινοτομίες θα εντάσσονται στο gameplay. 9 τουλάχιστον map packes έχει υποσχεθεί η εταιρεία μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Όπως καταλαβαίνεις, το Halo 4 δεν θα σε αφήσει ήσυχο ούτε λεπτό. Αρκεί ένα XBox 360, το παιχνίδι και άπλετος χρόνος.



Πηγή: oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου