Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πέρασαν Τα Νέα Μέτρα

Υπερψήφιση, διαρροές και διαγραφές





Με 153 θετικές ψήφους, το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων...
με το οποίο είχε συνδεθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, σε σύνολο 299 ψηφισάντων, 153 βουλευτές ψήφισαν "ναι", 128 ψήφισαν "όχι" και 18 δήλωσαν "παρών".


Η ΝΔ μέτρησε μια διαρροή από τον βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος διεγράφη άμεσα με απόφαση Σαμαρά από την Κ.Ο. του κόμματος.

6 διαρροές που οδήγησαν επίσης σε 6 διαγραφές με απόφαση Βενιζέλου καταγράφηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, καταγράφηκαν 2 "όχι" από τους κ. Κασή και Παραστατίδη, 3 "παρών" από τους κ.κ. Γκερέκου, Μπόλαρη και Κουτσούκο και μια απουσία, αυτή του Κώστα Σκανδαλίδη.


Από τη ΔΗΜΑΡ, οι κ. Μουτσινάς και Βουδούρης καταψήφισαν, όπως είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν, ενώ οι κ. Ψαριανός και Οικονόμου συντάχθηκαν τελικά με την κομματική γραμμή και δήλωσαν "παρών".

Της ψηφοφορίας προηγήθηκαν μια θυελλώδης συνεδρίαση, με αντιπαραθέσεις και ομιλίες που κινήθηκαν σε δραμματικούς και υψηλούς τόνους.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε για μέτρα που θα είναι τα τελευταία και για άδικες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που θα αποκατασταθούν σε προοπτική τετραετίας. Ταυτόχρονα τόνισε ότι το δίλημμα που τίθεται είναι ευρώ ή διεθνής απομόνωση και δραχμή και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και δεν πρόκειται να παίξει τώρα με την προοπτική του τόπου.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός κάνει τα αντίθετα από αυτά που εξήγγειλε. "Θα σας ξαναδούμε στις δικές μας προγραμματικές δηλώσεις" είπε ο κύριος Τσίπρας απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά καθώς, όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση θα καταρρεύσει από τα νέα μέτρα που θα αναγκασθεί να φέρει μέχρι τον Φεβρουάριο.


Έντονη ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτές τις αναφορές, γιατί επενδύει πολιτικά στο θάνατο της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τιμωρητικούς εταίρους που παίζουν με τη φωτιά, ενώ διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση τηρώντας μια υπέυθυνη εθνικά στάση. Αποτέλεσμα, είπε, θα ήταν η χώρα να έπρεπε να βρει αμέσως τα 24 δισ. ευρώ του ελλειμματος και να οδηγηθεί πραγματικά σε κατάρρευση.


Πρόταση για μονομερή διαγραφή χρέους επανέφερε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι με την Ευρώπη που θέλει παραίτηση από την αρχή της εθνικής κυριαρχίας.


Όποια μέτρα και αν υπογραφούν η Ελλάδα δεν πωλείται, είπε στη Βουλή ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.


Για αμετακίνητη αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς στα εργασιακά που οδηγεί στο "παρών" στην ψηφοφορία για τα μέτρα, μίλησε ο Φώτης Κουβέλης. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι αποτελεί επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς να υπάρχει κυβέρνηση για να μείνει η χώρα στο ευρώ.


Τα μέτρα έχουν στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας του καφαλαίου, είπε απόψε στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα. Όπως είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, τα μέτρα είναι ενιαία, περιλαμβάνοντας και τα εργασιακά κι αυτό το αποδεικνύει η επιμονή της τρόϊκας να περάσουν.

megatv.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου