Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Αποβλήθηκε η Μέταλιστ!

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε πως η Μέταλιστ αποβάλλεται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2013-14. Αποφασίζουν το απόγευμα γα τον ΠΑΟΚ. Εχουν δικαίωμα έφεσης οι Ουκρανοί.
 


Αποβλήθηκε η Μέταλιστ!Το απόγευμα (17:00) υπάρχει σύσκεψη στην ΟΥΕΦΑ για να αποφασίσουν τι θα γίνει τελικά με το... κενό που υπάρχει. Υπενθυμίζουμε πως η Μέταλιστ έχει κληρωθεί με τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα αποφασίσει τι θα γίνει με την ομάδα που θα πάρει τη θέση της Μέταλιστ. Η απόφαση θα βγει το απόγευμα έπειτα από σύσκεψη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.
 Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ανέλυσε προσεκτικά τα έγγραφα και τις δηλώσεις του συλλόγου, καθώς και του Ειδικού Επιθεωρητή που ανέλαβε την υπόθεση, με αποτέλεσμα να αποφασίσει τον αποκλεισμό της ουκρανικής ομάδας.
Αναλυτικά η απόφαση της UEFA:
«Η Μέταλιστ έχει αποκλειστεί από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14 μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του ουκρανικού συλλόγου.
Μετά την διαδικασία που κινήθηκε κατά της Μέταλιστ, σύμφωνα με τα άρθρα 2,04 g, 2.05 και 2.10 του Κανονισμού του UEFA Champions League όσον αφορά τα κριτήρια συμμετοχής ενός συλλόγου, η Εκτελεστική Επιτροπή ανακοινώνει την απόφασή του σχετικά με την ουκρανική ομάδα.
Το αρμόδιο όργανο της UEFA εξέτασε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τον σύλλογο, καθώς και τις εκθέσεις που υπέβαλε ο πεθαρχικός επιθεωρητής της UEFA και προχώρησε στην ακόλουθη απόφαση:
• Η Μέταλιστ αποκλείεται από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14.
Ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει κατά της απόφασης της UEFA στο CAS.
Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, η οποία απαρτίζεται από πέντε μέλη – θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να εξετάσει τις συνέπειες από την συγκεκριμένη απόφαση στη διοργάνωση».

πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου