Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Οι μοναχοί αντιστέκονται στην αστυνομία με ΜΟΛΟΤΟΦ!!!

ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Οι μοναχοί αντιστέκονται στην αστυνομία με ΜΟΛΟΤΟΦ!!!
Δεν υπάρχουν αυτά που γίνονται στη Μονή Εσφιγμένου! Οι μοναχοί προσπαθούν να απωθήσουν τους αστυνομικούς και δεν έχουν διστάσει να χρησιμοποιήσουν και μολότοφ!
Ταμπουρωμένοι στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου παραμένουν οι μοναχοί μετά τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια. Στις Καρυές, την πρωτεύουσα του Άγιου Όρους βρίσκονται συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις αλλά και αρκετοί πιστοί.
Η επέμβαση της αστυνομίας στο κονάκι, όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα ζήτησαν να εισέλθουν στη Μονή προκάλεσε την οργή των μοναχών της Παλαιάς Αδελφότητας με αποτέλεσμα να έχουμε απίστευτα περιστατικά.
Οι μοναχοί στην προσπάθειά τους να απωθήσουν την αστυνομία δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και μολότοφ! Η φωτογραφία άλλωστε του μοναχού που «αρματωμένος» περιμένει τους «εισβολείς» για να τους πετάξει τη μολότοφ δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το θέμα έθιξε και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου: «Χθες το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Ο δικαστικός επιμελητής που πήγε στην περιοχή για να εκτελέσει την απόφαση αυτή, συνοδευόμενος από ομάδα πολιτών, δέχτηκε επίθεση από το αντιπροσωπείο από ομάδα μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που του πέταξαν εκρηκτικά».
Από την πλευρά τους οι μοναχοί υποστηρίζουν ότι το πράγμα ξέφυγε όταν οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με μπουλντόζα για να σπάσουν το κονάκι και να τους απομακρύνουν! Ερωτηθείς για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, Ηρακλής Μωραϊτης, ανέφερε ότι «Χθες το πρωί οκτώ άτομα ήρθαν στις Καρυές μέσω θαλάσσης και έφτασαν στο κονάκι μας. Ήρθαν για να σπάσουν την πόρτα από το κονάκι, να μας βγάλουν έξω και να μας πάρουν το αντιπροσωπείο. Στην περιοχή βρέθηκε και μικρή αστυνομική δύναμη».
Ο εισαγγελέας ο οποίος ενημερώθηκε για την επίθεση με τις μολότοφ είπε στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να «διενεργήσουν τα νόμιμα» καθώς τελέστηκαν αυτόφωρα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος όπως αυτό της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών καθώς και ενδεχομένως αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
πηγή athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου