Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Football Manager 2014: Οι πρώτες εντυπώσεις και οι μεγάλες αλλαγές του παιχνιδιού που έχουν λατρέψει εκατομμύρια χρήστες!!!

Football Manager 2014: Οι πρώτες εντυπώσεις και οι μεγάλες αλλαγές του παιχνιδιού που έχουν λατρέψει εκατομμύρια χρήστες!!!
Είναι ορισμένα παιχνίδια που θες να αποκτήσεις από την πρώτη κιόλας ημέρα ώρα λεπτό δευτερόλεπτο κυκλοφορίας τους. Κάποιες φήμες μάλιστα κάνουν λόγο για άτομα να περιμένουν πάνω από την οθόνη του υπολογιστή τους κοιτώντας μέχρι η ώρα να πάει 'ακριβώς' για να τα κατεβάσουν από το Steam (εγώ δεν ξέρω από αυτά τα πράγματα έτσι μου είπαν).
Το Football Manager, λοιπόν, βρίσκεται σε αυτή τη κατηγορία εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, ορκισμένους εχθρούς (γυναικείου φύλου) ένα ισχυρό community που μοιράζεται διάφορα καλούδια και πολλές φορές χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που μας δίνει το ίδιο το παιχνίδι (editor) αναλαμβάνουν να το ενημερώσουν πριν τα επίσημα patch (ανανεώσεις δεδομένων).Λίγες αλλά μεγάλες αλλαγές
Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε στο παιχνίδι είναι η δυνατότητα επιλογής της ελληνική γλώσσας. Η αλήθεια είναι πως αργήσαμε να προσαρμοστούμε, αφού αρκετές ονομασίες τις είχαμε συνηθίσει στα αγγλικά. Όσοι από σας έχετε το ίδιο πρόβλημα (ή θα το αντιμετωπίσετε με την κυκλοφορία) μπορείτε να δείτε στα φόρουμ οδηγούς με τις λέξεις δίπλα-δίπλα (ελληνικά-αγγλικά).
Το θετικό σε όλο αυτό είναι πως κάποιες αλλαγές στα στατιστικά των ποδοσφαιριστών έγιναν πιο κατανοητές με την ελληνική γλώσσα και πλέον θα τα προσέχετε δυο φορές πριν κάνετε κάποια μεταγραφή.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις επιλογές: Football Manager, Football Manager Classic και Challenge. Με το πρώτο μπορείτε να ζήσετε την πλήρη εμπειρία του παιχνιδιού, το δεύτερο είναι για πιο "χαλαρούς" παίκτες, σας βάζει κάποιους περιορισμούς και δίνει βάση σε τακτική και μεταγραφές μόνο, ενώ με την τελευταία επιλογή πρέπει να φέρετε εις πέρας κάποιες "ειδικές αποστολές".
Οι σημαντικότερες αλλαγές
--- Ανανεωμένη απεικόνιση των αγώνων σε τρισδιάστατο περιβάλλον και πιο έξυπνη αντίδραση αντιπάλων παικτών/προπονητών στις δικές σας κινήσεις.
--- Σημαντικές αλλαγές στο τρόπο που στήνετε την ομάδα σας, με συγκεκριμένες οδηγίες στους παίκτες οι οποίοι πλέον έχουν ειδικούς ρόλους (πχ ένας αμυντικός δεν θα ανεβαίνει ή θα πασάρει μόνο κοντά ή θα ψάχνει με γιόμα επιθετικό κτλπ ανάλογα τι θέλετε εσείς).
--- Αλλαγές στον τρόπο μεταγραφών. Πλέον έχετε περισσότερες επιλογές, όπως να δίνετε χρήματα συν παίκτες δανεικούς. Oι διαπραγματεύσεις είναι πιο σκληρές, ενώ στα συμβόλαια έχουν μπει κι άλλοι παράμετροι έτσι ώστε να προσελκύσετε κάποιον μεταγραφικό στόχο.
--- Υπάρχουν και κάποιες άλλες διαφορές που αφορούν κυρίως τον σχεδιασμό και το περιβάλλον "εργασίας", κάποιες καρτέλες προστέθηκαν, κάποιες αφαιρέθηκαν, όμως μέχρι να βγει η επίσημη έκδοση καλό είναι να περιμένουμε γιατί ίσως υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.
--- Ένα ακόμα ωραίο στοιχείο είναι ο παγκόσμιος χάρτης, όπου μπορείτε να δείτε σε ποιες χώρες οι σκάουτς σας μπορούν να βρουν με αποτελεσματικότητα παίκτες και ταλέντα (ανάλογα την αξία/ποιότητα τους).
--- Για τους φίλους της ΑΕΚ να πούμε πως η Ένωση μόλις ανέβει στην Superleague (το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανέβει... τρένο), θα έχει και νέο γήπεδο ή το πολύ αυτό θα συμβεί την δεύτερη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.
--- Η σχέση σας με τον Τύπο, οι διαρροές και τα.. καλοπιάσματα γίνονται ακόμα πιο χρήσιμα στην τελευταία έκδοση (2014), αφού μπορούν να αλλάξουν ακόμα και η υπόθεση μίας φαινομενικά χαμένης μεταγραφής!
--- Προστέθηκαν νέες θέσεις/ρόλοι για πιο... ψαγμένους παίκτες που εκμεταλλεύονται πλήρως τα χαρακτηριστικά κυρίως των ολοκληρωμένων ποδοσφαιριστών (πχ ένας φουλ μπακ θα παίζει ως... φουλ μπακ και όχι απλά καλός στην άμυνα ή την επίθεση).
--- Το μπάτζετ μπορεί να φαίνεται λίγο μεγαλύτερο όμως πλέον σε αυτό θα υπολογίζονται ρήτρες, εξτρά μπόνους που βάζετε σε συμβόλαια και διάφορα άλλα. Γι αυτό προσέχουμε για να έχουμε!Πρώτες εντυπώσεις
Το παιχνίδι μας έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Όσοι παίζουν σε βάθος το Football Manager θα χρειαστούν λίγο χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες επιλογές και την εξαφάνιση κάποιων καρτελών (κυρίως στην προπόνηση αλλά και το ζωντανό ματς), ενώ κάποια λαθάκια που εντοπίσαμε αναμένεται να διορθωθούν άμεσα (ήδη βγήκε το πρώτο patch).
Μικρά-μικρά...
Η οικονομία στο Football Manager παίζει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην εξέλιξη της ομάδας σας, είτε πρόκειται για την Μπαρτσελόνα, είτε για την Αγία Ελεούσα. Γι αυτό θα σας πούμε συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα...
Α: ΜΗΝ στεγνώσετε το μπάτζετ σας. Αφήστε να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία, δεν χρειάζεται να τα δώσετε όλα σε παίκτες.
Β: Στο calendar μπορείτε να δημιουργήσετε φιλικά παιχνίδια και τουρνουά το καλοκαίρι. Από αυτά παίρνετε χρήματα. Αρκετά. Ειδικά τα τουρνουά μπορούν να σας εξασφαλίσουν χρήματα από μίνι τηλεοπτικό συμβόλαιο! Προσπαθήστε να είναι στο γήπεδο σας και απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους.
Γ: Δεν χρειάζεστε πολλούς παίκτες. Ξεχωρίστε μία δυνατή ενδεκάδα ανάλογα το σύστημα σας, δείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι για αντικαταστάτες και τους υπόλοιπους στείλτε τους! Δείτε τι μισθό παίρνουν οι παίκτες σας, κι αν ένας πιτσιρικάς κάνει την ίδια δουλειά με έναν ακριβό "παγκίτη" πουλήστε τον. Στον πόλεμο και το FM δεν χωρούν συναισθηματισμοί.
Δ: Να αγοράσετε/πάρετε ελεύθερους παίκτες (2-3) μεγάλα ονόματα. Κι ας μην είναι τόσο καλοί, δεν πειράζει. Ανεβάζουν reputation τον σύλλογο και ταυτόχρονα αυξάνουν την προσέλευση του κόσμου. Αν προσέξετε καλά τα γήπεδα δεν γεμίζουν σχεδόν ποτέ! Και τα εισιτήρια είναι ένας σπουδαίος τρόπος να βγάλεις λεφτά. Επίσης και το επιθετικό παιχνίδι βοηθά σε αυτό.
Ε: Υπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που λένε: "Να μωρέ πήρα τον Ολυμπιακό και κατέκτησα από την πρώτη χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ/Γιουρόπα Λιγκ" και εκείνοι που λένε: "Ε... εντάξει έκανα 1-2 φορές μόνο save/load γιατί έφαγα μούφα γκολ στο τέλος. Δεν το ξανάκανα όμως ε". Καταλάβαμε όλοι...

πηγή sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου