Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

5.000 συμβασιούχοι του δημοσίου θα δουν την έξοδο

Στην έξοδο αναμένεται να βρεθούν άμεσα τουλάχιστον 5.000 συμβασιούχοι, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και δικαστήρια έχουν εκδώσει προσωρινές διαταγές που τους επιτρέπουν να παραμένουν στη δουλειά μέχρι την εκδίκαση. Σύμφωνα με….


πληροφορίες του ΣΚΑΪ σήμερα αναμένεται συνάντηση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να μελετηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα περιορίζει το καθεστώς της δικαστικής προστασίας, ανοίγοντας το δρόμο για δίκες – εξπρές.
Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο κ. Αθανασίου είχε προαναγγείλει πως το θέμα των συμβασιούχων βρίσκεται στις προτεραιότητές του, διευκρινίζοντας ότι η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών πρέπει να γίνεται σε εύλογο χρόνο.
Ο κ. Αθανασίου είχε αναφέρει ότι είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος στην κατάσταση με τις προσωρινές διαταγές.
«Δεν λέω ότι πρέπει να απολυθούν, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές. Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις» τόνισε.
«Πρέπει να είμαστε μία ευνομούμενη πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου και βεβαίως η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται. (…) Αν είναι να δικαιώνονται και να γνωρίζει το κράτος τον προγραμματισμό του. Δεν μπορεί, δηλαδή, να είναι σε ομηρεία και ο εργοδότης -ενδεχομένως το Δημόσιο- και ο εργαζόμενος» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου