Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Προβλήματα με το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ

Προβλήματα σε Μετρό και Διόδια με το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ...



Τα μηχανήματα δεν έχουν το κατάλληλο λογισμικό ώστε να το «διαβάζουν» και να το αποδέχονται

Προβλήματα στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων, αλλά και στα μηχανήματα αναγνώρισης χαρτονομισμάτων δημιουργεί το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ.


Ο λόγος; Τα μηχανήματα δεν έχουν το κατάλληλο λογισμικό ώστε να το «διαβάζουν» και να το αποδέχονται με αποτέλεσμα να επιστρέφεται πίσω.

Τα σημαντικότερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με την αναγνώριση του χαρτονομίσματος στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων των γραμμών 2 και 3 του μετρό και στο τραμ, καθώς και στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Έτσι οι συναλλαγές για την αγορά των εισιτηρίων με το νέο χαρτονόμισμα μπορούν να γίνονται μόνο χρησιμοποιώντας άλλα νομίσματα ή στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, μέσω των υπαλλήλων.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Παναγιώτης Τερεζάκης γενικός διευθυντής συντήρησης και έργων της ΣΤΑΣΥ: «Έχουμε ήδη συνεννοηθεί με τις κατασκευάστριες εταιρίες για τα 190 μηχανήματα του Μετρό και τα 100 του τραμ και εντός των ημερών ξεκινούν οι εργασίες». Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη το κόστος των εργασιών θα φτάσει τις 33 χιλιάδες ευρώ.

Για το θέμα αυτό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, δήλωσε πως έχει ζητηθεί από τις εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει τους αυτόματους πωλητές να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του λογισμικού των μηχανημάτων τους, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

Για να προχωρήσει η διαδικασία αναβάθμισης του λογισμικού θα πρέπει να δοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας στους τεχνικούς ειδική μήτρα του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ.

Στη γραμμή του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου δεν θα χρειαστεί καμία παρέμβαση, λόγω του ότι οι αυτόματοι πωλητές δέχονται μόνο κέρματα. Επίσης, έχει ζητηθεί από προμηθεύτριες εταιρείες που εγκατέστησαν τα μηχανήματα σε μετρό και τραμ να υπάρξει και ειδική πρόβλεψη στα μηχανήματα για ενδεχόμενες αλλαγές και άλλων χαρτονομισμάτων (των 10 ευρώ και 20 ευρώ).

Προβλήματα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και στους σταθμούς Διοδίων όπου τα μηχανήματα αναγνώρισης χαρτονομισμάτων δεν αναγνώριζαν το νέο χαρτονόμισμα. Ορισμένοι οδηγοί μάλιστα αναγκάζονταν να δώσουν ακόμα και 50 ευρώ για να περάσουν τα διόδια ενώ δεν έλειψαν και οι λογομαχίες με τους υπαλλήλους για την ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου