Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Τρόμος στη Σερβία- Βαμπίρ κυκλοφορεί ελεύθερο


Ανάστατο είναι ένα ολόκληρο χωριό στην Σερβία με τους κατοίκους του να φοβούνται μήπως ο Σάβα Σαβάνοβιτς, θρυλικός βρυκόλακας της περιοχής, τους τιμωρήσει επειδή το σπίτι του γκρεμίστηκε.«Βάλτε όλοι σκόρδα στα παράθυρα και σταυρούς στα σπίτια σας» προειδοποιεί χαρακτηριστικά το δημοτικό συμβούλιο. Αιτία της ανησυχίας όλων είναι η κατάρρευση του σπιτιού του περιβόητου αυτού βαμπίρ. Ήταν ένας νερόμυλος στο τοπικό ποτάμι, όπου όλοι φοβούνταν να πλησιάσουν. Όποιος πήγαινε εκεί βρισκόταν «στραγγισμένος» από αίμα, λέει ο θρύλος.
Στο μικρό χωριό στην δυτική Σερβία οι πωλήσεις σκόρδου έχουν εκτοξευτεί μετά και την ανακοίνωση των δημοτικών αρχών πως ο βρυκόλακας είναι πλέον.. ελεύθερος.
Χαρακτηριστικό του φόβου των κατοίκων για τον βρυκόλακα εδώ και πολλά χρόνια είναι πως ο συγκεκριμένος μύλος ενώ είχε περάσει στην κατοχή της οικογένειας Γιάγκοβιτς, δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ. Ωστόσο οι κάτοικοι του χωριού βρήκαν και κάτι καλό μέσα από τον φόβο.
Άρχισαν να διαφημίζουν την τοπική τους ιστορία με συνέπεια ο φόβος για το βαμπίρ να εξαπλωθεί σε όλη την Σερβία. Αποτέλεσμα; Ο μύλος που δεν πλησίαζε κανείς αποδείχθηκε… χρυσωρυχείο καθώς τουρίστες από πολλές περιοχές πήγαιναν να μάθουν για την συγκεκριμένη ιστορία. Ωστόσο οι επισκέψεις γίνονταν μόνο την ημέρα!
Τα χρόνια περνούσαν αλλά κανένας μάστορας δεν αναλάμβανε να κάνει τις απαραίτητες επισκευές στην κατοικία του βρυκόλακα. Τελικά αυτή κατέρρευσε.
Ο δήμαρχος του χωριού παραδέχεται: «Ο κόσμος φοβάται, όλοι ξέρουν τον συγκεκριμένο θρύλο για αυτόν τον βρυκόλακα και μόνο η σκέψη πως τώρα είναι ελεύθερος και χωρίς σπίτι μας φοβίζει. Έχουμε όλοι τρομοκρατηθεί».

πηγή pkool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου