Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Να πάω σε εθελοντικό πρόγραμμα με την AIESEC;


“Φέτος το καλοκαίρι θα πάω Βραζιλία μέσω του Διεθνούς Προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης της AIESEC!”. Αυτή ήταν η πρώτη μου δήλωση όταν γνώρισα την AIESEC και το Διεθνές Πρόγραμμα Κοινωνικής Ανάπτυξης! 
Και ναι η αλήθεια είναι πως τότε δεν ήξερα γιατί ήθελα να πάω, γιατί στην Βραζιλία, γιατί μέσω της AIESEC! 
Οι αντιδράσεις από το περιβάλλον μου ποίκιλες, ‘’Υπέροχο’’ , ‘’6 εβδομάδες στο εξωτερικό; Μόνη σου; Πώς;’’ , ‘’Δεν φοβάσαι κοριτσάκι μου?’’ , ‘’Σκέψου το καλύτερα’’ , ‘’Πόσο κοστίζει;’’ Κτλ κτλ…
Σήμερα είμαι διοικητικό μέλος στην AIESEC Πανεπιστημίου Πειραιώς στον τομέα Marketing & Communications. Μετά από 1 χρόνο στην AIESEC, είμαι πλέον απόλυτα σίγουρη ότι αυτό το καλοκαίρι θα συμμετάσχω στο Διεθνές Πρόγραμμα Κοινωνικής Ανάπτυξης και θα πάω σε μία άλλη ήπειρο για 6 βδομάδες δουλεύοντας σε εκπαιδευτικό project.
 
Aπό που πηγάζει αυτή η σιγουριά; Γνωρίζοντας καλύτερα και εκ των έσω την AIESEC, μέσω των προγραμμάτων Team Member και Team Leader, είδα πόσο ενδιαφέρει τα μέλη του οργανισμού να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους νέους που αποφασίζουν να συμμετάσχουν στο Διεθνές Πρόγραμμα Κοινωνικής Ανάπτυξης.
Προετοιμασία πριν φύγεις, επικοινωνία και υποστήριξη όσο είσαι στο εξωτερικό και σεμινάρια αξιοποίησης της εμπειρίας σου όταν γυρίσεις είναι ελάχιστα από τα πράγματα που φροντίζουμε στην AIESEC να παρέχουμε στους νέους.
Το χαμόγελο και το συναίσθημα που εκπέμπουν οι άνθρωποι αυτοί όταν γυρνάνε στην Ελλάδα είναι μοναδικά. Πώς να μην θέλω να ζήσω κάτι αντίστοιχο; 

Να κάνω τη διαφορά για το μέλλον μου
 και να συμβάλλω άμεσα στην ανάπτυξη μίας κοινωνίας; 
Να ζήσω μία ‘life changing experience’ !
Γιατί έτσι ακριβώς χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα από όσους έχουν συμμετάσχει!
Λυδία Φαλκώνη, 21 ετών


Αυτά είπε η Λυδία.
Εσύ τι πιστεύεις; 
Αν θέλεις και εσύ να πάρεις την ευκαιρία και να κάνεις την διαφορά για το μέλλον σου και τον κόσμο, δεν έχεις παρά να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα Διεθνούς Κοινωνικής Ανάπτυξης, και να ταξιδέψεις σε μια χώρα του εξωτερικού.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 20/11 για τα περισσότερα πανεπιστήμια. 
Συμπλήρωσε την αίτηση σου άμεσα μέσα απο το www.aiesec.gr για να φύγεις Ιανουάριο-Δεκέμβρη 
Διαβάστε ιστορίες συμφοιτητών σας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα στοblog.aiesec.gr
Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό θα βρείτε στο  www.aiesec.gr 

πηγή: mycampus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου