Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ακόμη 12 νίκες για να σπάσει το ρεκόρ των Lakers

Οι Heat έφτασαν αισίως τις 21 σερί νίκες και χρειάζονται ακόμη 12 για να ισοφαρίσουν το ρεκόρ των 33 που είχαν οι Los Angeles Lakers τη σεζόν 1971-1972. Διαβάστε τις ατάκες των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής.


Πέντε χρόνια πριν, οι Houston Rockets "σόκαραν" τους πάντες με το σερί των 22 νικών που έτρεξαν στην διάρκεια της regular season. Το κατάφεραν παρά την απουσία του Yao Ming, με τον Tracy McGrady να κάνει θραύση στην επίθεση και τον βετεράνο Dikembe Mutombo να κόβει τα πάντα στην άμυνα. Παρόλα αυτά, κανείς δεν πίστευε ότι εκείνη η ομάδα μπορούσε να πλησιάσει το απόλυτο ρεκόρ, τις 33 σερί νίκες των Los Angeles Lakers της αγωνιστικής περιόδου 1971-1972.

Δεν συμβαίνει, φυσικά, το ίδιο με τους Heat, οι οποίοι έφτασαν αισίως τις 21 διαδοχικές νίκες και σκέφτονται δειλά δειλά ένα ρεκόρ που κρατάει εδώ και 41 χρόνια. Μπορούν να πάρουν άλλες 13 για να γράψουν ιστορία; Ο τότε προπονητής των Lakers Bill Sharman θεωρεί πως έχουν ό,τι χρειάζονται για να το καταφέρουν. "Έχουν καλές πιθανότητες να σπάσουν το ρεκόρ μας" σχολίασε ο Hall of Famer Sharman και πρόσθεσε πως: "Το συγκεκριμένο σερί αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Όλοι όσοι συμμετείχαμε σε εκείνο το κατόρθωμα αισθανόμαστε περήφανοι. Παρόλα αυτά, πρέπει να ομολογήσω ότι ο Pat Riley έχει χτίσει μια εκπληκτική ομάδα. Πρέπει επίσης να παραδεχθώ ότι η πορεία τους με κάνει να νιώθω μια ανησυχία".

Ο Gail Goodrich, ο πρώτος σκόρερ εκείνης της ομάδας, τον οποίο μάλιστα συμπλήρωνε στις θέσεις των guard o Pat Riley (!), πήρε στη συνέχεια τον λόγο. "Μπορώ να πω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή" υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας ότι: "Πιστεύω ότι θα κάνουν ένα πολύ, πολύ, πολύ καλό σερί και ενδέχεται να σπάσουν εκείνη την επίδοση. Είναι αυτή τη στιγμή μακράν η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ. Ποιος μπορεί να τους κερδίσει; Δεν υπάρχει πλέον ισάξια ομάδα στην λίγκα. Προφανώς και θα ήθελα να κρατήσω το ρεκόρ, όμως δεν πρόκειται να φωνάξω εναντίον τους. Αν πάντως τα καταφέρουν, τότε θα είμαι χαρούμενος για τον Pat Riley".

Οι Heat είναι η μόλις πέμπτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που κατάφερε να κερδίσει 20 διαδοχικούς αγώνες. Οι Lakers της σεζόν 1971-1972 (33 ματς), οι Rockets της περιόδου 2007-2008 (22 ματς), οι Washington Capitols της διετίας 1947-1949 (20 ματς, δυο φορές) και οι Bucks του 1970-1971 (20 ματς) είναι οι άλλες τέσσερις.

nba.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου