Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κασιδιάρης VS Ζούκερμπεργκ: Το Facebook δεν είναι ελεύθερο βήμα, προσπαθεί να μας μειώσει

«Χοντραίνει» η κόντρα μεταξύ Facebook και Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση της γνωστής εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης να μπλοκάρει όλα τα προφίλ των βουλευτών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου...
αφού κρίθηκαν ότι παρέβαιναν την πολιτική της εταιρείας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού.
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στην «Πρωινή Μελέτη» για τη στάση του Facebook να πατήσει ένα “delete”στα προφίλ βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής από τοπικές οργανώσεις, αλλά και όσων χρηστών είχαν αναρτήσει σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα.
«Οι λόγοι είναι ξεκάθαρα πολιτικοί, δεν υπάρχει αιτιολογία. Έπεσαν χιλιάδες προφίλ στα περισσότερα από τα οποία δεν υπήρχαν αφορμές για να διαγραφούν οι συγκεκριμένες σελίδες»τόνισε ο κος Κασιδιάρης, υπογραμμίζοντας ότι το Facebook προσπαθεί να μειώσει  την πολιτική επιρροή του κόμματος του!
Αναφερόμενος στην απόφαση κάποιων βουλευτών να απευθυνθούν στην δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος ο κος Κασιδιάρης έκανε λόγο για…. «αδιαφορία» εκ μέρους του Facebook!
«Απευθυνθήκαμε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος  και εκείνοι με τη σειρά τους έστειλαν ένα μήνυμα στην εταιρεία ότι δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά η εταιρεία (εννοεί το Facebook) δεν απάντησε ούτε στην δίωξη» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως όσοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να ξαναφτιάξουν προφίλ, το Facebook τα «κατέβασε» αυθημερόν .
«Το διαδίκτυο είναι το τελευταίο δικό μας όπλο αφού από την τηλεόραση έχουμε αποκλειστεί τόνισε ο κος Κασιδιάρης, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω στην εταιρεία του Facebook, το οποίο κατηγόρησε ότι φιμώνει τις διαφορετικές φωνές!
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι στην εταιρεία» και πρόσθεσε «Το Facebook δεν είναι ελεύθερο βήμα, επιλέγει το ποιες απόψεις θα φιλοξενήσει»
Υπενθυμίζουμε ότι στους όρους λειτουργίας της, η διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης  ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο. Κάθε χρήστης που εκτιμά ότι το περιεχόμενο ενός προφίλ ή σχολίου είναι προσβλητικό, έχει το δικαίωμα να το «αναφέρει» στους διαχειριστές. Ως ιδιωτική εταιρεία, το Facebook διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μελών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη. Οι αναφορές σε βάρος των μελών και των βουλευτών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν προφανώς εκατοντάδες, γι αυτό και ο κος Ζούνκερμπεργκ αποφάσισε... να σβήσει μαζικά τους λογαριασμούς!!
Για λογοκρισία και μπλοκάρισμα των προσωπικών τους προφίλ στο facebook κάνουν λόγο τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία καταγγέλλουν την διαχείριση της συγκεκριμένης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, βουλευτές του κόμματος  προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να στραφούν κατά της εταιρείας.
Δείτε το βίντεο

Πηγή: axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου