Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

O Τυφώνας "Sandy" live...

Η δορυφορική εικόνα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ στις 8.25 το πρωί (15.25 ώρα Ελλάδος) δείχνει ξεκάθαρα πως ο τυφώνας Sandy έχει εισέλθει στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών κινούμενος βορειοδυτικά...
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο τυφώνας βρίσκεται στο New Jersey, όπου και «συνάντησε» ένα τοπικό χαμηλό βαρομετρικό με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε υπερκαταιγίδα η οποία λογικά θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις και χιονοθύελλες.

Δείτε τι γίνεται αυτή την στιγμή...


LIVE STREAMING ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΈΦΥΡΑ ΤΟΥ BROOKLYN


LIVE STREAMING ΑΠΌ ΤΟ ΆΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ

LIVE STREAMING AΠΌTO YOUTUBE

 O φονικός τυφώνας «Sandy» σκορπά τον φόβο και την αγωνία σε εκατομμύρια κατοίκους της αμερικανικης μεγαλούπολης. Αυτή τη στιγμή ο «Sandy» τοποθετείται στην κατηγορία 1 από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των Η.Π.Α και συνεχώς ενισχύεται, ενώ έχει αφήσει πίσω του μέχρι στιγμής 67 νεκρούς - εκ των οποίων οι 51 στην Αϊτή.



Ο τυφώνας κινείται νοτιοανατολικά της Νέας Υόρκης, με μέση ταχύτητα 32 χλμ./ώρα. Τα πρώτα κύματα έκαναν την εμφάνισή τους στο στο ύψος του Buttery Park και του Atlantic City. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών των Η.Π.Α. (Fema) τόνισε πως το κόστος των πιθανών ζημιών μπορεί να φθάσει τα 3 δισ. δολάρια μόνο στις Η.Π.Α., με τουλάχιστον 250.000 κατοικίες να βρίσκονται σε κίνδυνο σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας «CoreLogic».
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο τυφώνας θα «ενωθεί» με ψυχρούς δυτικούς ανέμους και το επικίνδυνο αυτό «μείγμα» καιρικών φαινομένων θα διαπεράσει αργά και βασανιστικά την ανατολική ακτή για μέρες. Έτσι, προειδοποιούν ότι ο τυφώνας θα συνοδευτεί από σφοδρούς ανέμους και ίσως την ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει ποτέ τις Η.Π.Α.. Ο «Sandy» ή «καταιγίδα Frankestein» μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε πολιτείες - κλειδιά για τις αμερικανικές εκλογές (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Πενσυλβάνια, Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Ντελαγούερ), προκαλώντας πλημμύρες και ενδεχομένως θανάτους σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια και Νιούαρκ. Εκτιμάται ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τουλάχιστον 60 εκατ. ανθρώπους σε 12 αμερικανικές πολιτείες μέσα στις επόμενες 24-32 ώρες, καθώς υπολογίζεται ότι θα δεχτούν 25 εκατοστά βροχής και 60 εκατοστά χιονιού μέσα σε μια ημέρα.

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται ο τυφώνας να «πατήσει» στις ανατολικές ακτές ξεκινώντας από την Βιρτζίνια και το Νιου Τζέρσεϊ. Προς το παρόν, οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζουν φαινόμενα σφοδρής κακοκαιρίας ενώ η στάθμη του νερού σε διάφορα σημεία αρχίζει και ανεβαίνει σταδιακά. Στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης περίπου 1.100 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κι όλα αυτά ενώ προς το παρόν η πόλη που πλήττεται περισσότερο από τις πλημμύρες φαίνεται πως είναι το Ατλάντι Σίτυ. 

πηγη: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου