Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-1


Εκεί που όλοι λέγαμε πόσο μας πιέζουν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μας "λύτρωσε" πετώντας το goalακι του στην Μπρατισλάβα επί της Σλοβακίας, δίνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα. Κορυφαίοι : Καρνέζης και Παπασταθόπουλος... σταθερές αξίες!

Σαλπιγγίδης ο "λυτρωτής"
Και εκεί που η Εθνική μας πιεζόταν, σε μια από τις αντεπιθέσεις μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο Κατσουράνης στο 63' λοιπόν έγινε κάτοχος της μπάλα μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Σλοβακίας την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα και ο Σαλπιγγίδης από κοντά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 για την "γαλανόλευκη" και ξεσηκώνοντας τους 1.000 Έλληνες στις εξέδρες.
Ένα γκολ που ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς η Σλοβακία ήταν πολύ καλύτερη, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.
Στο 67' η Ελλάδα έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Σπυρόπουλος έκανε την δυνατή συρτή σέντρα από αριστερά, με τον Μήτρογλου αρχικά και τον Σαλπιγγίδη στην συνέχεια να μην προλαβαίνουν με προβολή να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Και ενώ η Ελλάδα ήταν μπροστά στο σκορ η ατυχία της χτύπησε πάλι την πόρτα. Στο 75' σε ένα διώξιμο της μπάλας ο Σιόβας τραυματίστηκε και έτσι ο Σάντος αναγκάστηκε να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας τον Κατσουράνη.
Στο 81' ένα σουτ Μπρέζνανικ απέκρουσε ο Καρνέζης, ενώ η Εθνική μας στάθηκε πολύ τυχερή στο 88' όταν από το σουτ του Μπρέζνανικ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Καρνέζη και άουτ.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Σλοβακία πίεσε ακόμη περισσότερο για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η Εθνική μας άντεξε και στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τους 1.000 φιλάθλους το πολύ σπουδαίο "διπλό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου