Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Από το Football Manager στο γήπεδο


H ιστορία του Χουσεϊνζάντε: Από το Football Manager στη Mπακού..


Η ιστορία του ανθρώπου που ξεκίνησε να παίζει μανιωδώς Football Manager φτάνοντας στο σημείο να γίνει στην πραγματικότητα μάνατζερ της Μπακού, του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς! Η γνωριμία του με τον αντιπρόεδρο και ο στόχος του Europa League. Από το PC στο γήπεδο...


Ο Βουγκάρ Χουσεϊνάτζε έχει πραγματοποιήσει ένα ονειρεμένο επαγγελματικό ταξίδι  στα 21 του χρόνια αποσπώντας κάτι περισσότερο από τα γουορχολικά 15 λεπτά δημοσιότητας στα media όλου του κόσμου.
Κατάφερε παίζοντας ποδόσφαιρο από τον υπολογιστή του να εκτοπίσει τον θρυλικό Γάλλο γκολτζή της Μαρσέιγ, Ζαν Πιερ Παπέν αναλαμβάνοντας χρέη αθλητικού διευθυντή στην ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη από το Αζερμπαϊτζάν, Μπακού."Ήταν ένα ευχάριστο σοκ για μένα" δήλωσε λίγο μετά την επισημοποίηση της ανάληψης του συγκεκριμένου πόστου στην Μπακού.
Το 2000 ο νεόκοπος παράγοντας εγκατέλειπε με την οικογένεια του, το Αζερμπαϊτζάν προσδοκώντας σε μία πιο ποιοτική ζωή στη Σουηδία.
Το όνειρο του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί σε επαγγελματικό επίπεδο παίζοντας στην εφηβική ομάδα της Κούμλα. 
"Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που δεν τα κατάφερα επαγγελματικά ξεκίνησα το 2002 να παίζω Football Manager".

Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό ο Χουσεϊνάτζε ανέλαβε ουσιαστικά ρόλο μάνατζερ της Μπακού. Όταν τα videogames δίνουν την θέση τους στην πραγματικότητα...
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας θυμάται την πρώτη του επαφή με τον αντιπρόεδρο της Μπακού σε ένα ξενοδοχείο κάπου στη Λιθουανία πριν από μερικά χρόνια.
"Άκουσε πως είμαι από το Αζερμπαϊτζάν και μιλήσαμε λίγο" θυμάται ο θιασώτης του Football Manager. Τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε ένα διάλειμμα από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης όπου σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων.
Έχοντας ήδη μία πρώτη επαγγελματική επαφή στην αθλητική εταιρία μάνατζμεντ SNBN και επικοινωνία σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αντιπρόεδρο της Μπακού.
Δίχως χρονοτριβή, ετοίμασε τις βαλίτσες του και ταξίδεψε στο Αζερμπαϊτζάν προκειμένου αρχικά να αναλάβει ρόλο βοηθού μάνατζερ στην δεύτερη ομάδα.

Οι Αζέροι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του. Έχοντας εντρυφήσει στο Football Manager για τουλάχιστον μία δεκαετία είχε φτάσει σε επίπεδο όπου θα μπορούσε να υπηρετήσει την ομάδα σε νευραλγικές θέσεις.
Έτσι όταν τέθηκε το δίλημμα μεταξύ του πασίγνωστου Γάλλου Ζαν Πιερ Παπέν και του άσημου Βουγκάρ Χουσεϊνάτζε, η διοίκηση έκανε την έκπληξη επιλέγοντας τον δεύτερο.
"Έπαθα σοκ δεν το περίμενα. Είχαμε μία κουβέντα με τον αντιπρόεδρο και με ρώτησε εάν ήμουν έτοιμος. Του απάντησα καταφατικά. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες έγραφαν πως θα κερδίσω τον Παπέν.
Ακουγόταν κάπως αστείο να με συγκρίνουν μαζί του" αναφέρει ο Χουσεϊνάτζε.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τόσο ο Παπέν, όσο και ο Ολιβιέρ Ντακούρ θα αξιοποιηθούν σε διαφορετικούς ρόλους εάν όλα πάνε καλά.

Ως αθλητικός διευθυντής πλέον προσπαθεί να διατηρήσει τις απαραίτητες ισορροπίες στα αποδυτήρια, να ασχοληθεί με τις μετεγγραφές, ενώ έρχεται σε συχνή επαφή με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού και της Κέρκυρας, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος καθοδηγεί τη Μπακού.
"Θέλω να δω τον σύλλογο να παίρνει μέρος τουλάχιστον στο Europa League. Αυτός είναι ο στόχος μας και υπάρχουν οι βάσεις για να τα καταφέρουμε". 
Ο Χουσεϊνάτζε αποκάλυψε επίσης πως έχει ρίξει δίχτυα στη σουηδική αγορά."Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα ονόματα, όμως βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με γνωστούς ποδοσφαιριστές της χώρας" αρκέστηκε να πει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου